Suomen Idäntyö Up ry.

Tietoa ja kuvia toiminnastamme
pihavarastolla Uutta kaupalta ja teollisuudelta saapuvaa tavaraa tulee jatkuvasti. Olemme luopuneet niiden hinnallisista arvioista, joka aiempina vuosina on ollut ehkä vain 25% tuotteiden myyntihinnasta. Täysperävaunullisia rekkoja saapuu tai lähtee lähes viikoittain. Lisäksi paketti- ja henkilöautot hakevat saamiamme avustustavaroita. Kaupan ja teollisuuden luottamus toimintaamme tarkoittaa tarkkaan kohdennettuja avustuskohteita. Kiitämme lahjoittajiamme! pihalla Suora avustus rahana on kuitenkin tarpeellista. Saamaamme yhtä euroa vastaan voimme toimittaa avustuksiamme yli 1000 euron edestä ja suoraan kohteisiimme. Toimintamme ehdottomana edellytyksenä on se, ettei mitään lahjoittamiamme tuotteita mene minkäänlaiseen myyntiin vaan suoraan avustuskohteisiimme. saapuneet Idäntyö nimenä saattaa aiheuttaa monillekin vieraantumista toiminnastamme. Tosin Venäjällekin menee avustusta ja vain eri luostareiden kautta (hoitavat kouluja, sairaaloita, vammaiskoteja ja auttavat alueensa köyhiä ja orpoja). Vientimme Venäjälle on nykyään aika rajoitettua, koska rajoitus 50 kg/hlö on tullin määräys? Tästä huolimatta useat yhteistyökumppanimme vievät tavaraa pienemmissä määrissä esim. Itä-Karjalan köyhiin seurakuntiin. Myös Eestin, Latvian ja Liettuan eri apujärjestöt hakevat jatkuvasti varastoltamme avustustarvikkeita. Suurimmat määrät nykyään menevät yhteistyökummppaneittemme toimesta etenkin Ukrainaan, Bulgariaan, Romaniaan ja jopa Afrikkaan. Elintarvikkeita Teollisuuden ja kaupan tuotteita saapuu rekkalasteittain. Ja myös lähtee lähes välittömästi. Kuvassa saapuvia elintarvikkeita. Useilta elintarvikkeiden valmistajilta saamme jatkuvasti uusia avustuksia. Säilykkeitä, jauhoja, puurohiutaleita yms. Myös pesuaineita, maaleja ja vastaavia saamme vastaanottaa kuormalavoittain. Teollisuuden ja kaupan luottamus aitoon avun antamiseemme on toimintamme perus edellitys.
varasto3 Työaikamme eivät ole sidoksissa kelloon eikä viikon tai vuorokauden aikoihin. Illat ja viikonloput saattavat kulua saamiemme avustustarvikkeiden purkamisen ja uudelleen pakkaamiseen. Kiitokset myös yhteistyökumppaneillemme vapaaehtoistyöstä. hiutaleet Jauhoja, puurohiutaleita, säilykkeitä yms. elintarvikkeita saamme yhteistyökumppaneittemme kautta huomattavia määriä. Esim. 10 000 kilon kertatoimituksesta puurohiutaleita voidaan valmistaa jopa 500 000 ruoka-annosta tarvitseville. suursakit varastolla Yhteen täysperävaunulliseen rekkaan mahtuu n. 1600 tällaista "banaanilaatikkoa". Puramme saapuneet teollisuuden ja kaupan uudet tuotteet ja pakkaamme ne tiiviimmin. Työ on raskasta ja aikaavievää. Joskus saamme myös avuksi ystäviämme ja yhteistyökummppaneitamme (kuvassa)
laatikot Näitä "banaanilaatikoita" mahtuu yhteen täysperävaunulliseen rekkaan 1600 kpl. Kaikki täyteen ahdettuina ja uudelleen pakattuina kaupan jäljiltä. Ja jos rekan reunoille jää tyhjää, täytämme sen ystävällisten ihmisten tuomilla avustustavaroilla. Rekkoja lähtee lähes viikoittain, lisäksi lukuisat paketti- ja henkilöautot, joilla avustustavaroitamme viedään puutteenalaisille. urakkaa Lähes yhden miehen urakkaa. Teollisuudelta saamiemme säilykeruokien lastausta rekkaan. vaipat Kroonikko- ja vanhusten vaipat ovat hyvin kysyttyjä kohteissamme. Teollisuudelta onneksi saamamme lahjoitukset pakkaamme tiiviisti rekkoihin tai kontteihin. Untitled-4
vieraita No kun Venäjälle ei voi enään viedä kuin 50 kg henkilö. Kuitenkin myös sieltä saapuu jatkuvasti luostarien yms. hakijoita pakettiautoilla ainakin. Luostareihin, vammaislaitoksiin, vanhainkoteihin yms. Jotenkin suplinevat rajan yli??? Kaikki avustuserät kohdennettuina em yms. laitoksiin. talvella Talvikaan ei tuo esteitä toiminnallemme. Tavaraa tulee ja lähtee. Yhteen tällaiseen täysperävaunulliseen rekkaan mahtuu kerralla n. 1600 kuvan mukaista "banaanilaatikkoa". Puramme saapuneet avustuserät ja pakkaamme ne uudelleen siten, että mahdollisimman vähän "tyhjää" lähtee edelleen varastoltamme. talvella2 Lahjoitusten purku ja haku toimivat myös talvella vaikka trukin pyörät saattavat usein pyöriä tyhjää. ihmisiltä Myös monet hyvät ihmiset haluavat lahjoittaa käytettyjä ja käyttökelpoisia, puhtaita tarpeettomaksi jääneitä liinavaatteita, mattoja, taloustavaroita ja etenkin pieniksi jääneitä lastenvaatteita ja -leluja, joille onkin kova kysyntä orpokodeissa yms. Parhaimmat kiitoksemme ja siunauksemme heille!
Erja Kaikki ei kuitenkaan suju kuin Strömsöössä. Toiminnanjohtajan  vaimo valittiin kotiseurakunnassaan johtavaksi diakoniatyöntekijäksi. Jopa seurakunnan kotisivuilla mainittiin Suomen Idäntyö Up:in olevan seurakunnan yhteistyökumppani. Sitten tuli erimielisyyksiä. Erjaa kiellettiin osallistumasta järjestön tioimintaan = perustuslain vastainen päätös. Lopulta erotettiin virastaan. Tämäkin erottaminen on kumottu hallinto-oikeudessa. Suhteet seurakunnan kirkkoherraan lienevät aika kyseenalaiset. Radikaaleja syitä löytyy sivuilta http://www.suomenidantyoup.fi päiväkirjaosiosta kylmakontti Kesäkuussa 2016 lahjoituksena saamamme kylmäkontti mahdollistaa nyt tuore-elintarvikkeiden tilapäisen säilytyksen noutohetkiin saakka. Tuli todella tarpeeseen. Kiitokset lahjoittajalle! Upe Poutiainen TULOKSIA
diblomit Kaikki kiitokset ja kunnianosoitukset tietenkin kohottavat mieltä. Tärkeintä olisi kuitenkin saada euromääräisiä avustuksia varastointiin ja kuljetuksiin. Uusien tarvikkeiden saaminen kaupalta ja teollisuudelta ei ole ongelma. Vain rahamääräinen budjetti rajoittaa toimintaamme. Vain kainoussyistä UPE on kulloinkin pyytänyt saamansa kunnianosoitukset kulloinkin työssä avustavalle vapaaehtoistyöntekijälle. Pyhä Magdaleena Varsovan ja koko Puolan metropoliitta Sawa on myöntänyt Upe Poutiaiselle Pyhän Maria Magdalenan kunniamitalin kirkon hyväksi tehdystä työstä. Kunniamitalin luovutti pappismunkki Amvrosi Tervakoskella Suomen Idäntyön varastolla 14.12.2016. kala Ja jos tai kun aikaa jää, niin sitten sieni- tai marjametsään. Ja myös tietenkin kalalle. Luonto on kirkkoni "UPE"